Új jelszó kérése

Kategóriák

Naptár

2018. Január
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 

Hírlevél

MEGLEPETÉS AJÁNDÉK

Szállítási információk

Partnereink

Fő kategória >VITAMINOK, ÁSVÁNYI ANYAGOK, ÉTREND KIEGÉSZÍTŐK

2 új
75 termék
Vitaminok
3 új
14 termék
Multivitamin készítmények
1 új
18 termék
Gyógyhatású készítmények
6 termék
Taurin
9 termék
Q10
Q10
8 termék
MSM
MSM


Ásványi anyagok (makroelemek) és Nyomelemek (mikroelemek) 

Az ásványi anyagok közül azokat az elemeket, amelyek a szervezetünkben, a test tömegének 0,005%-nál nagyobb mennyiségben fordulnak elő, makroelemeknek, amelyek ennél kisebb mennyiségben vannak jelen, mikroelemeknek nevezzük. 

A szervezetben igen kis koncentrációban (< 0.005 %) jelenlévő, többé-kevésbé ismert biológiai jelentőséggel rendelkező ásványi anyagok.

Mikroelemek: Szelén, Jód, Fluor, Króm, Bór, Bolibdén, Nikkel, Cink, Mangán, Kobalt, Vas, Réz.

Makroelemek: Foszfor, Klór, Kalcium, Kálium, Magnézium, Nátrium

 

Vitaminok

Az ember és az állatok életfolyamatainak zavartalan fenntartásához szükséges, a táplálékban kis mennyiségben jelenlevő vegyületek, amelyek hiánya az életfolyamatokban zavarokat okoz. A szervezet ezeket általában nem tudja előállítani, de ez fajonként nagyon változó. Pl. a C-vitamint a patkány szervezete képes előállítani, az emberé nem. A vitaminok kémiai szempontból nagyon eltérőek. Ha a táplálék valamely vitamint a szükségesnél kisebb mennyiségben tartalmaz, jellemző kóros tünetek jelentkeznek: vitaminszegénység (hipovitaminózis), illetve vitaminhiány (avitaminózis). Vízben oldódó vitaminok: B, C, H, zsírban oldódó vitaminok: A, D,E, K, Q, F. Ennek azért van jelentősége, mert arra utal, hogy melyik élelmiszerben található az adott vitamin nagyobb mennyiségben.

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.