Új jelszó kérése

Kategóriák

Naptár

2018. Január
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 

Hírlevél

MEGLEPETÉS AJÁNDÉK

Szállítási információk

Partnereink



Amaránt mag (pattogtatott), 100 g

Amaránt mag (pattogtatott), 100 g
  • Amaránt mag (pattogtatott), 100 g
  • Amaránt mag (pattogtatott), 100 g
363 Ft363
Egységár: 3 630 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 20 Ft

 

Az 1970-es években fedezték fel újra az USA-ban, és azóta a legideálisabb tápanyagtartalmú gabonák között tartják számon.

Recept:

  • egy kis érett banán
  • 2 evőkanál amaránt mag
  • 2 friss füge, de mivel nálunk aszalt fügét lehet kapni, ezért eltérhetünk az eredeti recepttől (ettől jó édes lesz)
  • 1 kiwi (vagy ami van otthon a C-vitamin tartalma miatt)
  • 200 ml tej (vagy alternatívája!) 
  • 1 evőkanál juharszirup vagy méz
  • 1 csipet fahéj
  • ízlés szerint egy kis szár citromfű vagycitrom az ízegyensúly miatt

Hámozd meg a banánt, a kivit, a fügét magozd ki és vágd szeletekre vagy kockákra a gyümölcsöket, tedd egy mélyebb tálkába, amibe a többi hozzávaló is belefér. A tejet habverővel a juharsziruppal (vagy mézzel) és a fahéjjal keverd össze.Az amaránt gabonával megszórjuk és a gyümölcsökkel összekeverjük az egészet. Hagyd állni néhány percig. Végül díszítsd a citromfűvel.

  • Amaránt, (más néven disznóparéj)

    A legtöbb faj Amerikában honos; zömmel a 18. században hurcolták be őket Európába.

    Omega-3 zsírsavakban az egyik leggazdagabb növény.

    Sokan a mai napig megpirítják az amaránt magokat pattogatott kukoricához hasonlóan és mézzel vagy melasszal keverik; ezt a keveréket alegría-nak nevezik (spanyolul „vidámságot” jelent).

    Az amarántmag teljes értékű fehérjét és növényi rostokat tartalmaz, ásványi anyagokban gazdag (vasmagnéziumréz és mangán, kálcium). (Forrás: Wikipedia)

    Felhasználási javaslat:

    Lisztek dúsítására: kelt tésztákban max. 20%-ban, egyéb esetekben (palacsinták, kekszek,stb.) max. 50 %-ban váltható ki a liszt.

    Müzlikbe, joghurtba, gyümölcslébe, turmixba keverve ajánljuk.

     

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.